Info

Nollasta kuuteen -sivusto sisältää ideoita ja varhaiskasvatuksen opetusmateriaalia, joka soveltuu moneen muuhunkin käyttöön. Tehtävissä on otettu huomioon varhaiskasvatussuunitelman ja esiopetuksen opetussuunnitelman perusteet. Useimpia materiaaleja voi soveltaa monella tavalla ja käyttää joko helpotettuina tai vaikeutettuina eri-ikäisten lasten kanssa.

Kuviin liitettyjen vinkkien avulla harjoitellaan usein kielellisiä ja matemaattisia taitoja ja valmiuksia, mutta niissä pyritään huomioimaan kaikki varhaiskasvatuksen oppimisen alueet: 1) kielten rikas maailma, 2) ilmaisun monet muodot, 3) minä ja meidän yhteisömme, 4) tutkin ja toimin ympäristössäni sekä 5) kasvan, liikun ja kehityn. Samantyyppisiä tehtäviä pyritään tekemään eri aiheista, jotta materiaalia voi hyödyntää osana eheytettyä pedagogista toimintaa.

Materiaalien käyttäminen

Voit käyttää materiaaleja inspiraation lähteenä sekä maksutta henkilökohtaisessa käytössä tulostettuina versioina (tai joissain tapauksissa myös näyttämällä kuvia näytöltä tai heijastamalla niitä seinälle tms.). Ethän kuitenkaan jaa alkuperäistä materiaalia eteenpäin sähköisesti tai tulosteina. Älä myöskään käytä materiaaleja omissa tuotoksissasi. Kiitos että arvostat Nollasta kuuteen -materiaalien käyttöoikeuttani (ja materiaaleissa olevat elementit: Canva).

Voit mielellään kertoa materiaaleista muille niistä mahdollisesti kiinnostuneille! Jaa esim. sivuston/artikkelin osoite tai käytä artikkeleiden lopusta löytyviä painikkeita, joiden avulla voit jakaa helposti linkin suoraan kyseiseen sisältöön. Voit myös jakaa Facebook-sivun postauksia tai Instagram-tilin mainoksia sekä merkitä omiin materiaaleja sisältäviin kuviisi @nollastakuuteen ja/tai #nollastakuuteen.

Tekijä

Nollasta kuuteenTM -sivuston perustaja, ylläpitäjä ja -materiaalien tekijä on koulutukseltaan varhaiskasvatuksen opettaja (HY) ja ohjaustoiminnan artenomi (HAMK). Brysselissä tällä hetkellä asuva 40+ tyyppi tykkää ulkoilusta ja hurahtaa helposti erilaisiin visuaalisiin asioihin. Toisinaan intohimon kohteena on ollut valokuvaus, välillä luova askartelu ja viimeisimpänä listalla keikkuvat virtuaaliset jutut.

Idea Nollasta kuuteen -materiaaleihin syntyi syksyn 2020 innostavista LUMATIKKA-kursseista, mutta ei olisi lähtenyt välttämättä kasvamaan sen pidemmälle ilman Belgian tiukkoja koronarajoituksia. Projektin yhtenä tavoitteena onkin tuoda inspiroivaa sisältöä tekijän muuttuneeseen elämään, mutta toivon mukaan se toimii lisäksi jonkinlaisena ponnahduslautana työelämään Suomeen paluuta ajatellen.

Suurin ilo on, jos Nollasta kuuteen -sivusto onnistuu auttamaan jotain varhaiskasvatuksen opetusmateriaalia etsivää ja antaa mukavia oppimisen kokemuksia lapsille.

Ota yhteyttä!

  • Kerro kokemuksistasi, jos olet käyttänyt materiaaleja.
  • Ehdota muutoksia tai lisäyksiä julkaistuihin materiaaleihin.
  • Jaa muiden iloksi ja hyödyksi materiaaleihin liittyvät käyttöideat.
  • Ehdota uusia aiheita tai tehtävätyyppejä.
  • Ehdota yhteistyötä!