Lahjapaketit

Ottamistani valokuvista muokatut värikkäät lahjapakettikortit soveltuvat moneen! Lahjapaketit-materiaalipaketti sisältää yksittäiset kuvakortit eri väreissä, lukumääräkortit lukumäärillä 1-10 sekä kaksi sarjoittamismonistetta. Alla on joitain sovellusideoita ja vinkkejä materiaalien käyttöön. Tulostettavat tiedostot löytyvät sivun lopusta. Sovella kuitenkin tehtäviä aina lasten taitojen mukaan (ota tarvittaessa käyttöön vähemmän värejä tai vain pienempiä lukumääriä jne.).

Yksittäiset lahjapaketit

 • Värien opettelu esimerkiksi Kim-leikkinä, kärpäslätkäkilpailuna tai myrkkysienileikkinä.
 • Tulosta kortit tuplana, jolloin niistä voi etsiä pareja tai pelata muistipeliä.
 • Hyödynnä pakettikortteja aineettomien lahjojen pohtimisessa, jolloin voitte kirjoittaa tai piirtää kuvien taakse lahjaideoita ja ripustaa ne esim. vanhempien poimittavaksi.
 • Hyödynnä paketteja selvitä sisältö valon avulla -tehtävissä tulostamalla pakettien ”sisälle” sopivia asioita esimerkiksi Papunet-kuvatyökalun avulla.
  • Katso vinkkiä Hääräämön alkuäänneharjoituksesta, jossa läpivalaistaan laukkuja.
  • Voit käyttää läpivalaisutehtävää esimerkiksi tonttujen sekaisin menneiden lahjojen selvittämiseen, jolloin paketit tulee yhdistää oikeaan nimilappuun, pehmoleluun tms. Tulosta tällöin taustalle tulevat kuvat tuplana. Näin voitte selvittää, mikä paketti kuuluu kenellekin.
  • Huom. Tarkista ennen kiinnittämistä, että paketin sisälle tulevan asian kuva on sopivan kokoinen ja näkyy paketin läpi taskulampun valossa! Kiinnitä kuva siten, että pakettikortin tausta jää valkoiseksi!
 • Keksi lisää ja sovella haluamallasi tavalla!

Lukumääräkortit

 • Järjestä kortit lukumäärän mukaiseen järjestykseen 1-10.
 • Yhdistä korttiin pakettien lukumäärää vastaava numerokortti.
 • Käytä yhdessä yksittäisten lahjapakettikuvien kanssa: Etsi kaikki samanväriset yksittäiset lahjapakettikortit kuin valitussa lukumääräkortissa on.
  • Ohje: Käytössä on kerrallaan yksi lukumääräkortti ja kaikki yksittäiset pakettikortit. Laita pöydälle yksi lukumääräkortti ja sen viereen kaikki kortissa olevat pakettien värit yksittäisinä kortteina. Huom. Voit hyvin käyttää esim. vain lukumääräkortteja 1-6, jolloin tehtävä on helpompi!
 • Käytä yhdessä yksittäisten lahjapakettikuvien kanssa: Merkitse lahjapakettikorttien kohdalle napilla tms., kuinka monta samanväristä pakettia lukumääräkorteissa on.
  • Ohje: laita kaikki yksittäiset pakettikortit pöydälle ja (kaikki tai valitut) lukumääräkortit pinoon. Ota kerrallaan yksi lukumääräkortti ja merkitse yksittäisten pakettikorttien kohdalle napilla tms., mitä värejä korteissa on. Vertaile lopuksi, mitä värejä lukumääräkorteissa on eniten jne. Tämän voi toteuttaa myös diagrammina taululle tms.! Huom. Voit hyvin käyttää esim. vain lukumääräkortteja 1-6, jolloin tehtävä on helpompi!
 • Keksi itse lisää sovellusideoita!

Sarjoittamismonisteet

Samalla lahjapaketit-teemalla on toteutettu myös kaksi sarjoittamismonistetta, joita voi käyttä kahdella tavalla: 1) jatka sarjaa värikynillä tai 2) tulosta monisteet kahtena kappaleena ja leikkaa toisista versioista värilliset paketit irrallisiksi, jolloin sarjoja voi jatkaa niillä.

Monisteita voi myös leikata halutessaan suikaleiksi esim. yksittäisiksi riveiksi (tai 2-3 riviä samassa), jolloin yksittäisen rivin hahmottaminen on helpompaa ja samoja materiaaleja voi käyttää useampi lapsi samaan aikaan (etenkin irtopaketeilla täydennettäessä).

MATERIAALIN KÄYTTÖOIKEUDET

Nollasta kuuteen –materiaaleja saa käyttää maksutta sekä kotona että opetuskäytössä oheisista tiedostoista tulostettuna sekä halutulla tavalla viimeisteltynä. Mikäli haluat pienemmät kuvakortit, tulosta kaksi arkkia / sivu tai käytä tulostuksen pienennysasetuksia.

Materiaalia ei saa jakaa muiden käyttöön sähköisesti tai paperiversioina. Työpaikalla toki kaikki tiimin jäsenet tai rinnakkaisryhmät voivat hyödyntää samoja materiaaleja! Materiaalin sähköinen muokkaaminen tai kaupallinen hyödyntäminen ei ole sallittua.

Voit mieluusti vinkata materiaalista jakamalla suoran linkin tähän postaukseen. Voit myös julkaista esim. somekuvia, joissa materiaalit ovat käytössä, sekä jakaa käyttöideoitasi ja -kokemuksiasi.

Yhteydenotot: info(a)nollastakuuteen.fi


Muutamia esimerkkejä korteista

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.