Nalle ja laatikko

Nalle ja laatikko -kuvakortit sopivat eri tavoin sovellettuna erityisesti sijaintikäsitteiden (päällä, alla, vieressä, välissä, edessä, takana, sisällä) opetteluun sekä kuvatukimateriaaliksi Kielinuppujen Missä nalle on? -lauluun. Voit myös hyödyntää kortteja esimerkiksi kuullun tai luetun ymmärtämisen tehtävissä. Huom! ALLA-kuvasta on kaksi erilaista versioita. Voit käyttää vain toista tai molempia.

VINKKEJÄ KORTTIEN KÄYTTÖÖN

Sovella toimintaa lasten taitojen yms. mukaan. Alla on muutamia ideoita.

  • Hyödyntäkää monipuolisesti erilaisia hahmoja (tai lasta itse!) kokeilemaan paikkoja sisällä tai ulkona, jolloin mukaan saadaan toiminnallisuutta. Laatikon sijasta voi käyttää myös muita esineitä, kuten kiviä, puita, leluja, huonekaluja, astioita jne.
  • Vertailkaa, miten erilaiselta näyttää, kun hahmo on eri esineiden päällä. Jossain sama hahmo näyttää isolta ja jossain pieneltä. Joidenkin esineiden päällä on ehkä vaikea pysyä! Entä miten käy, jos iso hahmo on pienen esineen edessä tai takana?
  • Yhtenä vaihtoehtona on, että lapsi toteuttaa kortissa olevan tilanteen. Toisena vaihtoehtona on, että aikuinen tai toinen lapsi on tehnyt jotain korttia kuvaavan asetelman ja toinen valitsee korttien joukosta sen, joka vastaa asetelmaa.
  • Lukutaitoisille! Kirjoita lapuille laatikoihin liittyvät sijainnit: päällä, alla, vieressä, välissä, edessä, takana ja sisällä. Yhdistäkää sanat ja kuvat.

Mitä muita käyttöideoita keksit?!

MATERIAALIN KÄYTTÖOIKEUDET

Nalle ja laatikko –materiaaleja saa käyttää maksutta sekä kotona että opetuskäytössä oheisesta tiedostosta tulostettuna sekä halutulla tavalla viimeisteltynä. Huom. Materiaalia ei saa jakaa muiden käyttöön sähköisesti tai paperiversioina. Työpaikalla toki kaikki tiimin jäsenet tai rinnakkaisryhmät voivat hyödyntää samoja materiaaleja! Materiaalin sähköinen muokkaaminen tai kaupallinen hyödyntäminen ei ole sallittua.

Voit kuitenkin mieluusti vinkata materiaalista jakamalla suoran linkin tähän postaukseen. Voit myös julkaista esim. somekuvia, joissa materiaalit ovat käytössä, sekä jakaa käyttöideoitasi ja -kokemuksiasi.

Yhteydenotot: info(a)nollastakuuteen.fi


Muutama esimerkkikuva

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.