Lisämateriaali: sarjoittaminen pääsiäismunakorteilla

Sarjoittamisen harjoitteluun sopivat monisteet ovat lisämateriaali Looginen ajattelu ja värien opettelu -postauksen pääsiäismunakorteille. Näissä sarjoittaminen-monisteissa sarjan jakso (kaksi tai kolme pääsiäismunaa) lisätään aina kyseisen pääsiäismunarivin perään (tai vähän haastavammin eteen!). Samalla harjoitellaan hahmottamista, kun etsitään oikeita kuviointeja ja värejä muiden joukosta.

Monisteita on neljä kappaletta, ja niissä on mukana kaikki pääsiäismunakorttien versiot (1 ja 2) sekä mallikortit. Lataa ja tulosta monisteet kuvien alta sekä leikkaa pääsiäismunarivit suikaleiksi (ehkä kartongilla vahvistettuina tai laminoiden).

Yhdistä halutessasi tehtävään myös toiminnallisuutta (pääsiäismunajahdin tyyliin!) esimerkiksi levittämällä pääsiäismunakortit useampaan eri kohtaan (ehkä vanteiden sisälle, kankaiden päälle, erillisille pöydille tms.). Näin lapset voivat etsiä oikeat munat eri paikoista ja koota sarjan sille varatulla paikalla / omalla pöydällä.

Mikäli haluatte treenata myös muistamista ja saada lisää haastetta, kokeilkaa hakea pääsiäismunakortit ilman sarjariviä!Lisää sarjoittamiseen liittyviä harjoituksia löydät Sarjoittamistehtäviä pääsiäismunilla -postauksesta.

Kiva jos kommentoit!