Kettu, kana ja jyväsäkki

Instagramista löytää tosi hyviä ideoita, kuten Kettu, kana ja jyväsäkki -pulmatehtävän käytännön sovelluksen!

Seuraan Instagramin kautta monia ryhmiä, opettajia yms., jotka jakavat käyttämiään ideoita. Päivitysten kautta saa nimittäin hyviä muistutuksia vanhoista klassikoista tai inspiraatiota omiin viritelmiin. Olenkin tallentanut Nollasta kuuteen -tilin kirjanmerkkeihin lukuisia hyviä juttuja, vaikka en oikein tiedä, missä välissä ehdin niitä katsella, kun tälläkin hetkellä on useampi matskusetti kesken ja omalla listallani jo useampi ajatus odottamassa.

Tällä kertaa tartuin kuitenkin näkemääni ideaan heti, sillä sen toteutus oli suht nopeaa ja matskujen luulisi päätyvän muidenkin käyttöön. Kaikilla ei nimittäin välttämättä riitä aikaa tai taitoa piirrellä kuvia itse, kuten @erkkaope_reetta oli omassa versiossaan tehnyt.

Tässä siis kaikille helppo ja nopeahko vaihtoehto, jonka voi tulostaa jopa muutamana kappaleena, jotta tehtävän voi tehdä pienryhmissä!

Kettu, kana ja jyväsäkki -monisteita on kaksi: toisessa on ohje sekä leikattavat hahmot, toisessa taas on jokimaisema, jonka avulla ratkaisua voi kokeilla käytännössä. Kannattanee kuitenkin sopia, ettei vastausta huudella ääneen, jotta kaikki saavat ratkaista tehtävän itse. Ja jos ratkaisua ei millään löydy, voi antaa vinkiksi, että asioita voi kyyditä veneellä molempiin suuntiin.


Huom! Jos sinulla herää Instassa jonkun näkemäsi idean kohdalla ajatus, että tämä olisi kiva, mutta en ehdi/osaa tehdä itse, lähetä kyseinen kuva minulle viestillä. Saatan vaikka innostua!

Kiva jos kommentoit!

2 ajatuksia aiheesta “Kettu, kana ja jyväsäkki”