Sydämellistä matikkaa

Lähestyvän ystävänpäivän innoittamana innostuin tekemään sydämellisen setin tulostettavia numeroita ja lukumääriä. Sydämellistä matikkaa -matskuja voidaan hyödyntää monenlaisissa matemaattisissa harjoituksissa. Alla on jotain esimerkkejä, joita voi soveltaa lasten taitojen mukaan.

  • Lukumäärän ja numeromerkin yhdistäminen
  • Muutamat hajotelmat, sillä jokaisessa sydämessä on jollain pienellä erolla kahta eri tyyppiä eläimiä (erot liittyvät johonkin värityksessä olevaan tai ehkä vain siihen, millä puolella häntä on tms.)
  • Kymppiparit numeromerkillä ja eläimillä (tai pelkästään toisilla, numeroissa on nyt 2kpl vitosia ja ylimääräinen eläinsydän viidellä eläimellä on omana tiedostonaan)
  • Muistipeli (tuplamäärällä kortteja onnistuu pelkät eläimetkin)
  • KIM-leikki
  • Vettä kengässä -leikki, jolloin etsitään ystävää eli paria omalle kortille.
  • Rusettiluistelu!

Yhdistämistehtävät voi tehdä toiminnallisena ja erityisesti ystävänpäivään sopivana leikkinä, jossa jokaiselle lapselle on jaettu sydän ja heidän pitää etsiä itselleen sopiva pari ilman puhumista Pareina voi olla ryhmän mukaan esim. lukumäärän ja numeromerkin yhdistelmä, samat numeromerkit/lukumäärät (tulosta kortit tuplana) tai kymppiparit.

Huom. Mikäli käytätte nollaa, sille on lukumäärävaihtoehtona joko tyhjä kortti tai kortissa oleva mustavalkoinen sydänpari. Kaikissa muissa on nimittäin eläimet! Ja voit ladata ja tulostaa helposti pelkät numerot tai eläimet, sillä jaoin tiedostot kahteen osaan.
Kiva jos kommentoit!

Ajatus aiheesta “Sydämellistä matikkaa”