Sijaintikäsitteitä ja robotti

Tulostettavissa Missä robotti on? -korteissa esitetään kuvallisessa muodossa muutamia sijaintikäsitteitä, kuten alla, ulkopuolella, kaukana, sisällä, päällä, välissä. Korteissa on pääosassa aina sama robotti sekä sijaintia hahmottamassa lisäksi muutamia palloja ja sateenvarjo. Valitse käyttöösi sopivat kortit lasten taitojen mukaan!

Voit käyttää robottikortteja yhdessä vastaavan sijaintikäsitteitä opettavan kettusarjan kanssa ja etsiä korteista samoja sijainteja. Näin käsitteet saavat vahvistusta! Sijaintikäsitteiden harjoittelemista kannattaa toki jatkaa erilaisten käytännön harjoitusten avulla, missä kortteja voi käyttää myös apuna. Olen myös tehnyt erillisen vinkkipostauksen kuvineen sijaintikäsitekorttien käyttöön!

Robotti- ja kettukorteissa on useampia versioita käsitteistä välissä ja päällä. Niistä kannattaa siis keskustella! Näin saadaan mukaan mm. käsitteet samanlainen, erilainen, korkealla. ”Missä kortissa robotti/kettu on kahden samanlaisen/erilaisen asian välissä?” ”Kummassa (päällä-kortin) kuvassa robotti/kettu on korkeammalla?”

Tulostettavat tiedostot löytyvät kuvien alta!


Sarjan kolmannessa osassa kettu ja robotti seikkailevat yhdessä mm. ylhäällä, reunalla ja rivissä.

Avaruudellisia suhteita ilmaisevat käsitteet: KETTU&ROBOTTI

Kiva jos kommentoit!