Sijaintikäsitteet ja kettu

Näissä tulostettavissa Missä kettu on? -korteissa esitetään kuvallisessa muodossa muutamat sijaintikäsitteet, kuten edessä, takana, vieressä, lähellä, päällä, keskellä, sisällä. Korteissa on pääosassa aina sama kettu sekä sijaintia hahmottamassa lisäksi muutamia kiviä, tyynyjä ja teltta. Valitse käyttöösi sopivat kortit lasten taitojen mukaan!

Voit käyttää kettukortteja yhdessä vastaavan sijaintikäsitteitä opettavan robottisarjan kanssa ja etsiä korteista samoja sijainteja. Näin käsitteet saavat vahvistusta! Sijaintikäsitteiden harjoittelemista kannattaa toki jatkaa erilaisten käytännön harjoitusten avulla, missä kortteja voi käyttää myös apuna. Olen myös tehnyt erillisen vinkkipostauksen kuvineen sijaintikäsitekorttien käyttöön!

Huom. Robotti- ja kettukorteissa on useampia versioita käsitteistä välissä ja päällä. Niistä kannattaa siis keskustella! Näin saadaan mukaan mm. käsitteet samanlainen, erilainen, korkealla. ”Missä kortissa robotti/kettu on kahden samanlaisen/erilaisen asian välissä?” ”Kummassa (päällä-kortin) kuvassa robotti/kettu on korkeammalla?”

Tulostettavat tiedostot löytyvät kuvien alta!Kettukortit syntyivät itseasiassa vastakohtakohtakorttien ohessa vähän vahingossa!

Kiva jos kommentoit!