Mikä ei kuulu joukkoon?

Oheisissa kahdessa kuvasarjassa on erilaisia asioita, ja jokaisesta kuvasta täytyy etsiä, mikä ei kuulu joukkoon. Ensimmäisessä sarjassa joukkoon kuulumaton saattaa jopa näyttää selvästi erilaiselta kuin muut. Toisessa kuvasarjassa se puolestaan eroaa muista jollain muulla tavalla ja vaatii ehkä vähän enemmän perusteluja. Keksitkö kaikkiin ratkaisut?! Perustelkaa vastaukset eli selittäkää, miksi kyseinen asia tai esine ei kuulu joukkoon.

Kuvia katsellessa kannattaa toki käydä läpi, mitä kaikkea kuvissa on, ja kerryttää samalla etenkin kasviksiin, kodin esineisiin (erityisesti yhden tietyn huoneen esineisiin) ja eläimiin liittyvää sanastoa. Kasvikset voidaan myös luokitella edelleen vihanneksiin, marjoihin ja hedelmiin sekä listata lisäksi muita kyseisiin ryhmiin kuuluvia. Kodin esineistä voidaan puolestaan etsiä esimerkiksi kaikki sähköllä toimivat, ja miettiä, mitä muita sähköllä toimivia kodinkoneita on olemassa ja missä huoneissa niitä yleensä käytetään.

Mitä muuta ideoita keksit? Kerro toki kommenteissa!


  • Mikä ei kuulu joukkoon?
  • Mikä ei kuulu joukkoon?
  • Mikä ei kuulu joukkoon?
  • Mikä ei kuulu joukkoon?
  • Mikä ei kuulu joukkoon?

Mikä ei kuulu joukkoon -kuvat on tarkoitettu yhdessä lapsen / lasten kanssa katseltaviksi sähköisinä versioina tabletilta, tietokoneelta tai seinälle heijastettuina. Huom. Voit klikata kuvan koko näytön kokoiseksi valitsemalla hiiren näppäimellä avautuvasta valikosta kohdan ”näytä kuva” tms.

Voit myös tulostaa kuvat käyttöösi oheisesta tiedostosta, jossa on kaksi kuvaa / sivu. Mikäli et halua kaikkia kuvia, tulosta osa sivuista valitsemalla ne tulostusvaiheessa.

Kiva jos kommentoit!