Lukumäärä / robotit

Tällä robottiaiheisella matskusetillä voi harjoitella monia matemaattisia taitoja ja valmiuksia. Korteista voi käyttää pelkkiä robotteja ja harjoitella niiden avulla lukumäärän laskemista, vertailua ja järjestämista pienimmästä lukumäärästä suurimpaan. Lisäksi robottikortteihin voi yhdistää numerokortit, jolloin lukumäärä ilmaistaan numeromerkillä. Ja toisaalta korteista voidaan etsiä porukasta poikkeava robotti, sillä jokaisessa kuvassa on yksi robotti toisinpäin kuin muut.

Valitse sopivat kortit lasten iän ja taitojen mukaan eli voit hyvin käyttää vain osaa korteista!

Kymppiparit

Korteilla voidaan harjoitella myös kymppipareja, kun kortit tulostaa tuplana (tuplakorteilla saadaan vaihtoehdot molempiin suuntiin eli 2+8 ja 8+2). Kymppipareja voi harjoitella a) yhdistämällä pelkkiä robotteja, b) yhdistämällä ensin robotit ja lisäämällä lopuksi niiden alle lukumääriä vastaavat numerokortit tai c) yhdistämällä kymppiparit robottikortista ja numerokortista. Viimeisessä vaihtoehdossa on jo vähän enemmän haastetta!

Muita ideoita

Lukumäärä-kortteja voi käyttää muistipelinä, jolloin parit muodostuvat robotista ja numerosta tai tuplakorteilla aina samanlaisista roboteista.Voit mielellään kertoa materiaaleista muille niistä mahdollisesti kiinnostuneille: jaa sivuston osoite nollastakuuteen.fi tai tietoa Instagramissa / Facebookissa maininnalla @nollastakuuteen. Artikkelin lopussa on myös painikkeet jakamista varten, jolloin voit jakaa helposti linkin suoraan kyseiseen sisältöön.

Ethän kuitenkaan jaa alkuperäistä materiaalia eteenpäin sähköisesti tai tulosteina. Älä myöskään käytä materiaaleja omissa tuotoksissasi. Kiitos että arvostat Nollasta kuuteen -materiaalien käyttöoikeuttani, etkä toimi toisin. (Materiaaleissa olevat elementit: Canva)

Tutustu myös muihin robottiaiheisiin matskuihin!

Robottijumppa & Robottimatikkaa

Kiva jos kommentoit!

Ajatus aiheesta “Lukumäärä / robotit”